Habos puncs
Habos puncs
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • vékony lapocskákra vágott mandula
  • tortazselé
  • habtejszín

A töltelékhez

  • holland kakaópor - 3 evőkanál
  • rum - 1 dl
  • Ráma - 10 dekagramm
  • porcukor - 10 dekagramm
  • szitán áttört meggylekvár, vagy sárgabaracklekvár - 1 dl

A tésztához

  • só - 1 csipetnyi
  • tej - 3 dl
  • tojássárgája - 3 darab
  • porcukor - 20 dekagramm
  • Ráma - 25 dekagramm
  • sütőpor - 0.5 csomag
  • finomliszt - 0.5 kilogramm

A tetejére

  • tojásfehérje - 3 darab
  • kristálycukor - 10 dekagramm
  • olvasztott csokoládé - 0.5 tábla

Elkészítés:

  1. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, és összemorzsoljuk a Ramával. Ezután a többi hozzávalót is hozzáadjuk és sima, jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle. A tésztát három részre osztjuk és három lapban, külön-külön megsütjük. A töltelékhez a Ramát kikeverjük a cukorral, kakaóval és a lekvárral, felhígítjuk a rummal és ebbe a keverékbe apróra tépkedve beletördeljük az egyik megsült tésztalapot. A másik két lapot is körbevághatjuk, hogy szép legyen a szélük, és a leeső darabokat a töltelékhez keverhetjük. Az egyik megmaradt süteménylapot egy tálcára tesszük. Egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket, befedjük a másik lappal és óvatosan lenyomogatjuk. A tészta készítésekor megmaradt tojásfehérjéket egy habüstbe vagy kisebb fazékba öntjük és a habüstöt vagy fazekat egy forrásban levő vízzel teli lábasra tesszük. A vízgőz fölött kemény habot verünk a tojásfehérjékből a cukor hozzáadásával. (Legalább 10 percig verjük, hogy jól átfőjön, de állandóan keverjük, mert különben hab helyett cukros rántottát kapunk). A habot a sütemény tetejére kenjük. Csíkokat húzunk rá az olvasztott csokiból, és egy villa segítségével "összeborzoljuk" a csokis habot.