Feltöltve:

Habos puncs

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vékony lapocskákra vágott mandula
tortazselé
habtejszín

A töltelékhez

holland kakaópor3 evőkanál
rum1 dl
Ráma10 dekagramm
porcukor10 dekagramm
szitán áttört meggylekvár, vagy sárgabaracklekvár1 dl

A tésztához

1 csipetnyi
tej3 dl
tojássárgája3 darab
porcukor20 dekagramm
Ráma25 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
finomliszt0.5 kilogramm

A tetejére

tojásfehérje3 darab
kristálycukor10 dekagramm
olvasztott csokoládé0.5 tábla

Habos puncs a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, és összemorzsoljuk a Ramával. Ezután a többi hozzávalót is hozzáadjuk és sima, jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle. A tésztát három részre osztjuk és három lapban, külön-külön megsütjük. A töltelékhez a Ramát kikeverjük a cukorral, kakaóval és a lekvárral, felhígítjuk a rummal és ebbe a keverékbe apróra tépkedve beletördeljük az egyik megsült tésztalapot. A másik két lapot is körbevághatjuk, hogy szép legyen a szélük, és a leeső darabokat a töltelékhez keverhetjük. Az egyik megmaradt süteménylapot egy tálcára tesszük. Egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket, befedjük a másik lappal és óvatosan lenyomogatjuk. A tészta készítésekor megmaradt tojásfehérjéket egy habüstbe vagy kisebb fazékba öntjük és a habüstöt vagy fazekat egy forrásban levő vízzel teli lábasra tesszük. A vízgőz fölött kemény habot verünk a tojásfehérjékből a cukor hozzáadásával. (Legalább 10 percig verjük, hogy jól átfőjön, de állandóan keverjük, mert különben hab helyett cukros rántottát kapunk). A habot a sütemény tetejére kenjük. Csíkokat húzunk rá az olvasztott csokiból, és egy villa segítségével "összeborzoljuk" a csokis habot.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem