Feltöltve:

Habos őszibaracktorta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

porcukor100 gramm
vaníliás cukor (20 g)1 csomag
piros gyümölcs (málna, eper, erdei szamóca, ribizli, szeder)300 gramm
nagyobb sárga húsú őszibarack5 darab
tejszín5 dl
készen vásárolt piskótatorta1 darab
illatos likőr1 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Mártsuk lobogó forró vízbe, a megmosott őszibarackot, húzzuk le a héját, szeleteljük vékony cikkekre, szórjuk meg egy kevés cukorral, öntözzük meg a likőrrel és kb. 1/2 órára tegyük hidegre. A tortát vágjuk 3, lehetőleg azonos vastagságú lapra, az elsőt tegyük tálra, locsoljuk meg a lével, amit közben az őszibarack eresztett. A tejszínt a maradék cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, megkenjük vele a tortalapot, megrakjuk őszibarackszeletekkel és néhány szem piros gyümölccsel, (a gyümölcsök 1/3-a maradjon meg a díszítéshez). Ezután ismét tortalap következik, majd a tejszínhab, és a gyümölcs. A harmadik tortalapot ugyancsak megkenjük tejszínhabbal, a közepére körkörösen őszibarackszeleteket rendezünk, majd 1 kör piros gyümölcsöt. A nyomózsákból a torta peremére 3-4 cm magas szegélyt nyomunk. Ha még marad a tejszínhabból, körbekenjük vele a torta oldalát is. Tálalásig hűtőben tartjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem