Feltöltve:

Habos mákos lepény

timer 100
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Tészta

liszt18 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
Ráma12 dekagramm
tojássárgája2 darab
porcukor5 dekagramm
tejföl2 evőkanál

Töltelék

őrölt mák25 dekagramm
közepes alma5 darab
porcukor25 dekagramm
sárgabaracklekvár3 evőkanál

Tetejére

tojásfehérje3 darab
cukor20 dekagramm
zsemlemorzsa3 evőkanál

Habos mákos lepény a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, a Ramával elmorzsoljuk, a tojások sárgájával, a porcukorral és annyi tejföllel, amennyit felvesz, rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva, hűtőben pihentetjük 2 órát. Ezután kikent, kiszórt tepsibe nyújtjuk, és 12 perc alatt kb. 170 fokon elősütjük. A mákra rakjuk a reszelt almát, majd porcukorral és lekvárral összekeverjük. Az elősütött tésztára simítjuk és kb. 15 percre visszatoljuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén beleverve a cukrot is. A zsemlemorzsát a mákra szórjuk, és a tojáshabot rákenjük. Ezután már csak 60-70 fokon sütjük kb. 20 percig. Ha kihűlt a tészta, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem