Feltöltve:

Habos mákos, almás sütemény

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl3 evőkanál
porcukor8 dekagramm
tojássárgája3 darab
Ráma18 dekagramm
sütőpor1 csomag
liszt30 dekagramm

Tetejére

tojásfehérje4 darab
porcukor15 dekagramm
zsemlemorzsa1 darab

Töltelékhez

baracklekvár4 evőkanál
porcukor15 dekagramm
alma6 darab
darált mák40 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet elmorzsoljuk a Ramával, a sütőporral, a porcukorral, majd beledolgozzuk a tejfölt és a tojássárgát. Rugalmas tésztává gyúrjuk, majd hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket. A mákot összekeverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a reszelt almával, és a lekvárral. A tésztát lisztezett deszkán kb. 30x40 cm-es nagyságúra nyújtjuk,Ramával kikent tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig elősütjük. Ezután rákenjük a mákos tölteléket és még kb. 20 percig együtt sütjük. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük a porcukorral, a mákos tölteléket leszórjuk kevés zsemlemorzsával, majd rákenjük a habot, és visszatoljuk a sütőbe kb. 20 percre, 60 fokon szárítjuk. Vizezett késsel szeleteljük, ha kihűlt.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem