1. lépés
A lisztet elmorzsoljuk a Ramával, a sütőporral, a porcukorral, majd beledolgozzuk a tejfölt és a tojássárgát. Rugalmas tésztává gyúrjuk, majd hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket. A mákot összekeverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a reszelt almával, és a lekvárral. A tésztát lisztezett deszkán kb. 30x40 cm-es nagyságúra nyújtjuk,Ramával kikent tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig elősütjük. Ezután rákenjük a mákos tölteléket és még kb. 20 percig együtt sütjük. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük a porcukorral, a mákos tölteléket leszórjuk kevés zsemlemorzsával, majd rákenjük a habot, és visszatoljuk a sütőbe kb. 20 percre, 60 fokon szárítjuk. Vizezett késsel szeleteljük, ha kihűlt.
Hozzászólások