1. lépés
A tésztához összemorzsoljuk a hideg Rámat a liszttel, majd hozzáadjuk a porcukrot, tojássárgát és összegyúrjuk. Ha nehezen áll össze, 1-2 evőkanál tejföllel segíthetünk. Letakarjuk és 2-3 órát hűtőben pihentetjük. A töltelékhez a mákot összekeverjük a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal, ráöntünk 1-1,5 dl forró vizet és félretesszük pihenni. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A tésztát kinyújtjuk 4-5 mm vastagra és sütőlapra terítjük, villával megszurkáljuk, és 3-4 percig elősütjük. Kivesszük, megkenjük a lekvárral, elsimítjuk rajta a máktölteléket, majd 15 percre visszatesszük a sütőbe. A tejszint kemény habbá verjük a habfixálóval, beleszórjuk a mákot és ízlés szerint porcukrot. A teljesen kihűlt süteményre kenjük, és egy órán-át pihentetjük. Tejszínhabrózsákkal díszítve tálalhatjuk.