Feltöltve:

Habos mákos

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A tésztához

Ráma15 dekagramm
liszt20 dekagramm
porcukor1 evőkanál
tojássárga1 darab

A töltelékhez

darált mák15 dekagramm
cukor10 dekagramm
őrölt fahéj1 csipetnyi
citromhéj1 teáskanál
szilvalekvár4 evőkanál

A habhoz

tejszín3 dl
habfixáló1 csomag
darált mák5 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tésztához összemorzsoljuk a hideg Rámat a liszttel, majd hozzáadjuk a porcukrot, tojássárgát és összegyúrjuk. Ha nehezen áll össze, 1-2 evőkanál tejföllel segíthetünk. Letakarjuk és 2-3 órát hűtőben pihentetjük. A töltelékhez a mákot összekeverjük a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal, ráöntünk 1-1,5 dl forró vizet és félretesszük pihenni. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A tésztát kinyújtjuk 4-5 mm vastagra és sütőlapra terítjük, villával megszurkáljuk, és 3-4 percig elősütjük. Kivesszük, megkenjük a lekvárral, elsimítjuk rajta a máktölteléket, majd 15 percre visszatesszük a sütőbe. A tejszint kemény habbá verjük a habfixálóval, beleszórjuk a mákot és ízlés szerint porcukrot. A teljesen kihűlt süteményre kenjük, és egy órán-át pihentetjük. Tejszínhabrózsákkal díszítve tálalhatjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem