Habos mákos
Habos mákos
  • timer130 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • Ráma - 15 dekagramm
    • liszt - 20 dekagramm
    • porcukor - 1 evőkanál
    • tojássárgája - 1 darab

    Töltelék

    • darált mák - 15 dekagramm
    • cukor - 10 dekagramm
    • őrölt fahéj - 1 csipetnyi
    • citromhéj - 1 teáskanál
    • szilvalekvár - 4 evőkanál

    Habhoz

    • tejszín - 3 dl
    • habfixáló - 1 csomag
    • darált mák - 5 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tésztához összemorzsoljuk a hideg Ramát a liszttel, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgát és összegyúrjuk. Ha nem áll össze, 1-2 ek. tejfölt tehetünk hozzá. Letakarva 2-3 órára hűtőben pihentetjük. A töltelékhez a mákot összekeverjük a cukorral, fahéjjal, citromhéjjal, ráöntünk 1-1,5 dl forró vizet és félretesszük. A tésztát 4-5 mm vastagra nyújtjuk, egy sütőlapra terítjük, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, 180 fokon, 3-4 percig elősütjük. Kivesszük, megkenjük a lekvárral, rásimítjuk a tölteléket és 15 percre visszarakjuk sülni. A tejszínt a habfixálóval keményre felverjük, beleszórjuk a mákot és a kevés porcukrot. A teljesen kihűlt süteményre kenjük és 1 órán át pihentetjük.