Feltöltve:

Habos mákos

timer 130
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

Ráma15 dekagramm
liszt20 dekagramm
porcukor1 evőkanál
tojássárgája1 darab

Töltelék

darált mák15 dekagramm
cukor10 dekagramm
őrölt fahéj1 csipetnyi
citromhéj1 teáskanál
szilvalekvár4 evőkanál

Habhoz

tejszín3 dl
habfixáló1 csomag
darált mák5 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához összemorzsoljuk a hideg Ramát a liszttel, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgát és összegyúrjuk. Ha nem áll össze, 1-2 ek. tejfölt tehetünk hozzá. Letakarva 2-3 órára hűtőben pihentetjük. A töltelékhez a mákot összekeverjük a cukorral, fahéjjal, citromhéjjal, ráöntünk 1-1,5 dl forró vizet és félretesszük. A tésztát 4-5 mm vastagra nyújtjuk, egy sütőlapra terítjük, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, 180 fokon, 3-4 percig elősütjük. Kivesszük, megkenjük a lekvárral, rásimítjuk a tölteléket és 15 percre visszarakjuk sülni. A tejszínt a habfixálóval keményre felverjük, beleszórjuk a mákot és a kevés porcukrot. A teljesen kihűlt süteményre kenjük és 1 órán át pihentetjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem