Habos mákos
Habos mákos
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Töltelék

    • citromhéj - 1 darab
    • cukor - 25 dekagramm
    • mák - 30 dekagramm
    • tej - 1.5 dl

    A tésztához

    • szódabikarbóna - 1 csipetnyi
    • tejföl - 1 dl
    • tojássárgája - 2 darab
    • porcukor - 10 dekagramm
    • Ráma - 15 dekagramm
    • liszt - 30 dekagramm

    Hab

    • tojásfehérje - 5 darab
    • porcukor - 25 dekagramm
    • só - 1 csipetnyi

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, és egy lapot nyújtok belőle. Félig megsütöm, rásimítom a tölteléket. A tejet felforralom, belekeverem a mákot és a cukrot, a tűzhelyen kevergetem még 1-2 percig. A végén belereszelem a citromhéjat. Ha rásimítottam a lapra, visszateszem a sütőbe még kb. 5 percre. Közben elkészítem a habot. Gőz fölött kemény habbá verem a fehérjét a sóval, és a cukorral. Rásimítom a mák tetejére, és ismét visszateszem a sütőbe, de már alacsonyabb hőfokra, hogy csak száradjon a tetején a hab. Mikor világosbarna lesz kiveszem, és ha kihűlt szeletelem.