Feltöltve:

Habos linzer

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt30 dekagramm
Ráma20 dekagramm
porcukor10 dekagramm
sütőpor1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
tojássárgája1 darab
citrom reszelt héja1 darab

A habhoz

tojásfehérje4 darab
kristálycukor35 dekagramm

A töltelékhez

sűrű lekvár1 pohár

A díszítéshez

tortadara1 darab

Elkészítés

1. lépés

A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk. Vékonyra, kb. 3 mm. vastagságúra nyújtjuk. Karikákat szaggatunk belőle, tepsiben egyenlő távolságra tesszük, és közepes hőmérsékleten kb. 10 percig sütjük. A habhoz 25 dkg cukrot kevés vízzel (épp hogy ellepje a cukrot) sűrűre főzünk. Közben a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá felverjük. Lassan csorgatva hozzáadjuk a főzött cukrot úgy, hogy a habot tovább verjük. Ezután nyomózsákba töltjük, és a linzerekre karikákat formázunk.
A sütő legalacsonyabb fokozatán kb. 10-15 percig szárítjuk. Amikor megszáradtak, a közepükbe lekvárt nyomunk. Tortadarával díszíthetjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem