Feltöltve:

Habos gesztenyekocka

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

cukor15 dekagramm
kakaó2 evőkanál
liszt6 evőkanál
Ráma20 dekagramm
tej3 dl
tojás6 darab
porcukor6 evőkanál
étolaj1 dl
sütőpor0.5 csomag

A krémhez

gesztenyemassza50 dekagramm
rumaroma0.5 üvegcse
vaníliás pudingpor1 csomag

A tetejére

tejszínhabpor1 csomag
tej a habpor elkészítéséhez1 kevés

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, először kemény habbá verjük a fehérjéket, majd félretesszük. A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót, a végén pedig a felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Előmelegített sütőben nagy lángon kb. 15 percig sütjük. A krémhez a vaníliás pudingot felfőzzük a 3 dl tejben, majd félrerakjuk hűlni. Közben a cukrot és a Ramát habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a rumaromát és a kihűlt pudingot is. Ha kihűlt a piskóta, rákenjük a krémet. A tejszínhabport a csomagon lévő használati utasítás szerint elkészítjük és a krémre kenjük. Ízlés szerint csokidarát szórhatunk rá.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem