Feltöltve:

Habos epres pite

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

porcukor10 dekagramm
kristálycukor15 dekagramm
tojásfehérje4 darab
eperlekvár8 dekagramm
eper30 púpos evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
reszelt citromhéj1 darab
tojás4 darab
finomliszt15 dekagramm
Ráma15 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Ramát és a kristálycukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, meg a lisztet. Simára keverjük, majd lassan, óvatosan belekeverjük a 4 tojás felvert habját. A tésztát kb. 20x30 cm-es Ramával kikent, kilisztezett tepsibe tesszük és közepesen meleg sütőben megsütjük. A még meleg tésztát megkenjük lekvárral, elosztjuk rajta a szeletekre vágott epret. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, azután a habot az eperre simítjuk. Visszatesszük a sütőbe, és további 5 percig sütjük, amíg a hab rózsaszínű nem lesz.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0