Feltöltve:

Habos, epres lepény

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

porcukor8 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
tojás7 darab
liszt7 evőkanál
sütőpor1 csomag

A tepsi kikenéséhez

Ráma1 darab
liszt1 darab

A tetejére

sűrű eperlekvár1 pohár
Friss eper50 dekagramm
tojásfehérje4 darab
cukor15 dekagramm

Díszítéshez

eper1 pár szem

Elkészítés

1. lépés

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük 7 evőkanál porcukorral, és vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet, majd a tojásfehérjékből a maradék cukorral keményre felvert habot. Az így készített tésztát Ramával kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük. Amikor a tészta langyosra hűlt, a tetejét megkenjük a lekvárral, befedjük a megmosott, megszárogatott, félbevágott eperrel. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá felverjük, az eperre egyenletesen ráterítjük. Visszatoljuk a sütőbe, de már nem sütjük tovább, inkább csak gyenge lángon szárítjuk. Tálalás előtt kockákra vágjuk, és mindegyik süteményre 1-1 elfelezett epret helyezünk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem