Habos epres
Habos epres
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • csokireszelék - 1 darab
  • eper (kb) - 80 dekagramm
  • édes tejszín - 0.75 liter
  • lekvár (ki, milyet szeret) - 2 evőkanál
  • kör alakú piskótalap - 1 darab
  • zsír vagy sütőmargarin vaj vagy sütőmargarin nem jó

Elkészítés:

  1. A piskótát 3, kb egyforma vastagságú lapra vágjuk. A legalsó lapot megkenjük lekvárral. Rárakjuk a következő lapot. Annak tetejére állítgatjuk az epreket egymás mellé.
  2. Ha ez kész borítsuk be tejszínhabbal. A legfelső lapot bevágjuk, és kúp alakúra formázva ráhelyezzük.
  3. A maradék tejszínhabot rákanalazzuk, és elrendezzük az egész tortán. A tetejére rakunk pár szem epret, és megszórjuk csokireszelékkel, vagy reszelünk rá kemény csokoládét, vagy pisztáciát.