Habos diós
Habos diós
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • liszt - 75 dekagramm
    • Ráma - 0.5 kilogramm
    • tojássárgája - 2 darab
    • sütőpor - 1 csomag
    • porcukor - 24 dekagramm
    • tej - 1 dl

    Hab

    • ecet - 1 kis
    • tojásfehérje - 2 darab
    • porcukor - 24 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, pogácsaszaggatóval vagy egyéb figurás szaggatóval kiszaggatjuk.
    2. A hab hozzávalóit felverjük gépi habverővel, és a kiszaggatott tészta tetejére tesszük.
    3. A hab tetejére fél vagy kis darabos diót teszünk.
    4. Egy tepsi habos, egy tepsi sima tésztát süssünk, így minden darabnak lesz párja. Kihűlés után baracklekvárral, vagy egyéb lekvárral, eper, meggy, stb. összeragasztjuk.