Feltöltve:

Habos almáslepény

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

finomliszt30 dekagramm
Ráma30 dekagramm
tojás4 darab
tej1.5 dl
élesztő1 darab
sárgabaracklekvár5 evőkanál
alma100 dekagramm
mazsola5 dekagramm
porcukor10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet, a Ramát, a tojások sárgáját, valamint a langyos tejben elmorzsolt, és felfuttatott élesztőt finom, lágy tésztává dolgozzuk ki. Egy centiméter vastagra nyújtjuk, és 25x35-cm-es Ramával kikent és kilisztezett tepsibe terítjük. Vékonyan megkenjük lekvárral, majd a tésztát meleg helyre tesszük, és bő félórát kelni hagyjuk. Amikor megkelt, kirakjuk vékony szeletekre vágott almával, megszórjuk mazsolával, meghintjük porcukorral. A tojásfehérjéket két teáskanálnyi porcukorral kemény habbá verjük, és egyenletesen szétkenjük a sütemény tetején. Előmelegített sütőben, 170 fokon szép pirosra sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem