tojásfehérje | 2 darab |
cukor | 10 dekagramm |
zsemlemorzsa | 1 darab |
sárgabarackíz | 3 evőkanál |
cukor | 18 dekagramm |
alma | 4 darab |
őrölt mák | 20 dekagramm |
tejföl | 2 evőkanál |
cukor | 5 dekagramm |
tojássárgája | 2 darab |
Ráma | 12 dekagramm |
sütőpor | 0.5 csomag |
finomliszt | 20 dekagramm |
A tésztához az anyagokat jól összegyúrjuk, míg rugalmas nem lesz, majd hűtőszekrényben pihentetjük 2 órán át. Aztán tepsi nagyságúra nyújtjuk és Ramával kikent lisztezett tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőbe rakjuk és kb. 15 percig 180 fokon elősütjük.
Ez alatt a mákot tálba szórjuk, ráreszeljük a megmosott almát, majd a cukorral és a barackízzel összekeverjük és ezt a masszát egyenletesen az elősütött sütire kenjük. Kb. 15-20 percre a sütőbe visszatoljuk.
Felverjük a tojások fehérjéjét a cukorral és a mákos lepényre kenjük, alá kevés zsemlemorzsát szórunk, majd ismét visszatoljuk a sütőbe kb 15-20 percre, de csak 60-70 fokra, hogy a hab kiszáradjon.
Hozzászólások