Feltöltve:

Habos almás-mákos lepény

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A tetejére

tojásfehérje2 darab
cukor10 dekagramm
zsemlemorzsa1 darab

A töltelékhez

sárgabarackíz3 evőkanál
cukor18 dekagramm
alma4 darab
őrölt mák20 dekagramm

A tésztához

tejföl2 evőkanál
cukor5 dekagramm
tojássárgája2 darab
Ráma12 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
finomliszt20 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához az anyagokat jól összegyúrjuk, míg rugalmas nem lesz, majd hűtőszekrényben pihentetjük 2 órán át. Aztán tepsi nagyságúra nyújtjuk és Ramával kikent lisztezett tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőbe rakjuk és kb. 15 percig 180 fokon elősütjük.

  2. 2. lépés

    Ez alatt a mákot tálba szórjuk, ráreszeljük a megmosott almát, majd a cukorral és a barackízzel összekeverjük és ezt a masszát egyenletesen az elősütött sütire kenjük. Kb. 15-20 percre a sütőbe visszatoljuk.

  3. 3. lépés

    Felverjük a tojások fehérjéjét a cukorral és a mákos lepényre kenjük, alá kevés zsemlemorzsát szórunk, majd ismét visszatoljuk a sütőbe kb 15-20 percre, de csak 60-70 fokra, hogy a hab kiszáradjon.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem