Habos meggyes a Desszertek kategóriában
A lisztet összegyúrjuk a Rama margarinnal, a tojással, a sütőporral, a vaníliás cukorral és a porcukorral.
Ha jól összeállt kinyújtjuk ujjnyi vastagra és akkorára, amekkora tepsiben szeretnénk sütni. Ezután belefektetjük a Rama margarinnal kikent és lisztezett tepsibe. Előfordulhat, hogy a tészta szakad, de ha belehelyeztük a tepsibe, utána ujjal még összenyomkodhatjuk a szakadásoknál. Villával megszurkáljuk a tésztát és a sütőben addig sütjük, amíg kicsit megpirul.
Ha kész, kivesszük a tésztát a sütőből. Forrón megkenjük lekvárral, rászórjuk a meggyet és meghintjük fahéjjal. Én a fahéjat össze szoktam keverni még cukorral és úgy szórom a meggyre, de nem szükséges cukrot használni, sőt aki nem szereti esetleg a fahéjat, az azt is elhagyhatja.
A tojásfehérjékből és a cukorból kemény habot verünk és ráterítjük a meggyre. A sütőt mérsékeljük 150 fokra és a habot csak pár percig sütjük. Addig, ameddig nagyon kicsit barnulni kezdenek a hab csúcsai. Inkább száradjon, mint süljön, ezért az a legjobb, ha a sütőben legfelülre rakjuk.