Feltöltve:

Habos meggyes

timer 50
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz15 dekagramm
tojás1 darab
cukor10 dekagramm
liszt25 dekagramm
sütőpor1 csomag
porcukor6 dekagramm
tojásfehérje4 darab
meggybefőtt1 darab
vaníliás cukor1 csomag

Habos meggyes a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A lisztet összegyúrjuk a Rama margarinnal, a tojással, a sütőporral, a vaníliás cukorral és a porcukorral.

2. lépés

Ha jól összeállt kinyújtjuk ujjnyi vastagra és akkorára, amekkora tepsiben szeretnénk sütni. Ezután belefektetjük a Rama margarinnal kikent és lisztezett tepsibe. Előfordulhat, hogy a tészta szakad, de ha belehelyeztük a tepsibe, utána ujjal még összenyomkodhatjuk a szakadásoknál. Villával megszurkáljuk a tésztát és a sütőben addig sütjük, amíg kicsit megpirul.

3. lépés

Ha kész, kivesszük a tésztát a sütőből. Forrón megkenjük lekvárral, rászórjuk a meggyet és meghintjük fahéjjal. Én a fahéjat össze szoktam keverni még cukorral és úgy szórom a meggyre, de nem szükséges cukrot használni, sőt aki nem szereti esetleg a fahéjat, az azt is elhagyhatja.

4. lépés

A tojásfehérjékből és a cukorból kemény habot verünk és ráterítjük a meggyre. A sütőt mérsékeljük 150 fokra és a habot csak pár percig sütjük. Addig, ameddig nagyon kicsit barnulni kezdenek a hab csúcsai. Inkább száradjon, mint süljön, ezért az a legjobb, ha a sütőben legfelülre rakjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem