liszt | 40 dekagramm |
cukor | 10 dekagramm |
Ráma | 15 dekagramm |
sütőpor | 0.5 csomag |
tojássárgája | 1 darab |
tej | 7 evőkanál |
baracklekvár | 1 darab |
tojásfehérje | 3 darab |
porcukor | 15 dekagramm |
A lisztben elkeverem a sütőport, és elmorzsolgatom benne a Ramát. Ha már nincsenek benne nagy csomók, akkor teszem bele a cukrot, a tojássárgát, és apránként a tejet. Akkor jó a tészta, ha nem ragacsos, és szépen lehet nyújtani. Ebben az állapotában akár egy egész éjszakára is a hűtőbe rakhatjuk, de pár órára mindenképpen célszerű. A 20x32-cm-es tepsimet kikenem Ramával. Később elővettem a tésztámat, és három felé vettem. Az első adagot tepsi méretűre nyújtom, és belefektetem a tepsimbe, majd jól megkenem lekvárral. Közben a sütőmet bekapcsoltam 175 fokra. Erre jön a második kinyújtott lap, amit szintén megkenek lekvárral, és a harmadik kinyújtott lappal befedem. Megszurkálom a lap tetejét, és mehet is a sütőbe. Én 20 percig sütöttem, közben gőz fölött felvertem a tojásfehérjéket, és ha már keményedni kezdett, akkor kis adagokban hozzáadtam a porcukrot is. Amikor kemény és fényes lesz a hab, akkor kiveszem a sütőből a tésztát, és egyenletesen rákenem a habot. Ekkor én levettem 160 fokra a hőmérsékletet, és visszaraktam még 20 percre a tésztámat. Addig sütöm, amíg a hab a tetején szép világosbarna nem lesz. Persze, mint minden omlós süti, ez is másnap a legfinomabb, de mi sosem bírjuk ki addig a kóstolást. Jó étvágyat kívánok hozzá.
Hozzászólások