Feltöltve:

Habos-lekváros fánk

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

liszt25 dekagramm
porcukor3 dekagramm
Ráma3 dekagramm
tojássárgája1 darab
élesztő1 dekagramm
tej1 dl
citrom reszelt héja1 darab
vaníliás cukor1 csomag
rum3 cl
1 csipetnyi
olaj a sütéshez1 adag
tejszín2.5 dl
áfonyalekvár10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt kevés cukorral futtassuk fel a tejben, majd öntsük a többi hozzávalóval együtt a liszthez, és jól dagasszuk be. Figyeljünk arra, hogy a hozzávalók is langyosak legyenek, és kelni is langos helyen hagyjuk, akkor lesz igazán könnyű a fánk.

  2. 2. lépés

    Takarjuk le konyharuhával, és pihentessük, amíg szépen megkel. Borítsuk lisztezett deszkára, nyújtsuk ujjnyi vastagra, szúrjuk tetszőleges nagyságúra, majd ismét letakarva pihentessük újra.

  3. 3. lépés

    Közepesen forró, bő olajban kezdjük a sütést, először a felső felét téve az olajba, fedő alatt, majd megfordítva már fedő nélkül a másik oldalát is.

  4. 4. lépés

    Verjük habbá a tejszínt és óvatosan dolgozzuk össze a lekvárral. Ezzel a finomsággal kínáljuk a fánkot.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem