Habos Isler
Habos Isler
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 9 dekagramm
  • víz - dl
  • citromlé - 3 teáskanál
  • olaj - 2 evőkanál
  • liszt - 10 dekagramm
  • fahéj - 1 teáskanál
  • porcukor - 8 dekagramm
  • tojásfehérje - 3 darab
  • kakaópor - 1 teáskanál
  • csokoládé - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
  2. A pihentetett tésztát vékonyra nyújtjuk, majd szaggatunk belőle 8 db 7cm átmérőjű kört.
  3. A tallérokat egy sütőpapíros tepsire tesszük és 15-20 perc alatt 170-180 C-on megsütjük.
  4. Amikor megsültek, kivesszük a sütőből és a tepsiben hagyjuk kihűlni őket.
  5. A habot gőz fölött felverjük. A vízből, a cukorból és a citromléből sűrű szirupot főzünk, amit folyamatosan csurgatunk a tojásfehérjéhez, majd tovább verjük még kb 10 percig, amíg nagyon kemény habot nem kapunk.
  6. A habot a két tallér közzé töltjük, így összesen 4 habos islerünk lesz ebből az adagból.
  7. Elkészítjük a bevonatot úgy, hogy a csokoládét felolvasztjuk és adunk hozzá 2 ek olajat.
  8. Rácsra tesszük a töltött tallérokat, majd leöntjük a csokoládéval úgy, hogy mindenhol egyenletesen bevonja a süteményt.
  9. Hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megdermedjen, majd tálaljuk.