Feltöltve:

Habos-diós sütemény

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt35 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tojássárgája4 darab
cukor10 dekagramm
sütőpor1 csomag
tejföl1 kevés

A töltelékhez

baracklekvár15 dekagramm

A tetejére

tojásfehérje4 darab
darált dió15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
cukor15 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A linzertésztához jól összegyúrjuk a hozzávalókat. Egy lapot kinyújtunk belőle, előmelegített sütőben, közepes hőfokon félig megsütjük.

2. lépés

Ezalatt a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá felverjük, belekeverjük a darált diót és a vaníliás cukrot.

3. lépés

A félig sült linzert még melegen megkenjük a lekvárral, elegyengetjük rajta a diós habot, majd kb. 10 percre visszatoljuk a sütőbe. Melegen hosszúkás szeletekre vágjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem