Habcsók torta
Habcsók torta
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojásfehérje - 8 darab
  • porcukor - 40 dekagramm
  • étkezési keményítő - 3 dekagramm
  • citromlé - 1 teáskanál
  • tejszín - 3 dl
  • málnalekvár - 1 evőkanál
  • habfixáló - 1 csomag
  • ribizli a díszítéshez - 1 kevés

Elkészítés:

  1. A tojásfehérjéket habverővel kemény habbá verjük, közben apránként beleadagoljuk a 20 dkg porcukrot. A maradék porcukrot, és a keményítőt átszitáljuk, és végül a citromlével együtt a habba dolgozzuk. Tepsire, vagy sütőpapírra két 20 cm, és egy 10 cm átmérőjű kört rajzolunk. A tortalapokhoz a tojáshabot nyomózsákba tesszük, és csigavonalban a körökre nyomjuk. Szélükre a maradék habból habrózsákat készítünk. Előmelegített sütőben, 140 fokon addig szárítjuk, amíg rózsaszínes, vagy sárgás nem lesz. A tejszínt a habfixálóval és a málnalekvárral krémesre felverjük. Nyomózsákba téve a habcsóklapokon elosztjuk, majd a lapokat egymásra illesztjük, végül gyümölcsökkel díszítjük.