Feltöltve:

Habcsók torta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

tojásfehérje8 darab
porcukor40 dekagramm
étkezési keményítő3 dekagramm
citromlé1 teáskanál
tejszín3 dl
málnalekvár1 evőkanál
habfixáló1 csomag
ribizli a díszítéshez1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásfehérjéket habverővel kemény habbá verjük, közben apránként beleadagoljuk a 20 dkg porcukrot. A maradék porcukrot, és a keményítőt átszitáljuk, és végül a citromlével együtt a habba dolgozzuk. Tepsire, vagy sütőpapírra két 20 cm, és egy 10 cm átmérőjű kört rajzolunk. A tortalapokhoz a tojáshabot nyomózsákba tesszük, és csigavonalban a körökre nyomjuk. Szélükre a maradék habból habrózsákat készítünk. Előmelegített sütőben, 140 fokon addig szárítjuk, amíg rózsaszínes, vagy sárgás nem lesz. A tejszínt a habfixálóval és a málnalekvárral krémesre felverjük. Nyomózsákba téve a habcsóklapokon elosztjuk, majd a lapokat egymásra illesztjük, végül gyümölcsökkel díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem