Habcsók
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • porcukor (szitálva) - 20 dekagramm
  • tojásfehérje - 4 darab
  • Dr. Oetker Sütőpor - 1 kávéskanál
  • étkezési keményítő - 1 evőkanál
  • dióbél - 1 darab
  • színes szórócukorka - 1 kevés

Elkészítés:

  1. A tojásfehérjét a sütőporral (keverőgéppel alacsony fokozaton) kemény habbá verem, majd hozzáadok 10 dkg szitált porcukrot, és először lassú fokozaton, majd gyors fokozaton késsel vágható, kemény habbá verem. Ezután belepörgetem a 10 dkg szitált porcukrot és az étkezési keményítőt, majd kézi habverővel könnyedén beleforgatom.
  2. Nyomózsákba töltöm és halmokat nyomok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsi közepébe egy-egy fél dióbelet teszek, a tetejét megszórom a színes cukorkákkal. 100 fokon, légkeveréssel 20 percig szárítjuk, majd 50 fokon kb. 20 percig tovább szárítjuk. A sütő ajtaját nem szabad nyitogatni.