Feltöltve:

Gyümölcstorta másképpen

timer 20
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskótához

tojás5 darab
kristálycukor5 evőkanál
rétesliszt5 evőkanál
szódabikarbóna1 teáskanál

Vaníliakrémhez

tej5 dl
cukor8 dekagramm
vaníliás cukor2 dekagramm
vaníliás pudigpor (2 csomag)7 dekagramm
tojás3 darab

Tetejére

gyümölcs (baán, mandarin, meggy, stb.) ízlés szerint40 dekagramm
színtelen tortazselé1 kevés

Elkészítés

1. lépés

Tészta: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk kanalanként a cukrot, fényesedésig keverjük, majd egyesével a tojássárgát, ezzel rövid ideig keverjük, majd a lisztet, és a szódabikarbonát apránként hozzá szitáljuk, de ezzel már nem verjük, hanem csak fakanállal elkeverjük. Piskótát sütünk. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, oldalát Ramával megkenjük és lisztezzük. A piskóta tésztát beleöntjük, a tetejét elsimítjuk. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Vaníliakrém: a vaníliás pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgát 1 dl hideg tejjel simára keverjük. 4 dl tejet felforralunk, a forrásba lévő tejbe állandó keverés közben beleöntjük és besűrítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét. A kihűlt tortalapot kettévágjuk, köré teszünk 10-12 szem kockacukrot úgy, hogy a tortaformát ráhelyezve körülfogja a piskótát, így egy kicsit magasabban van mint a piskóta alja. A vaníliakrém felét rákenjük, teszünk rá a gyümölcsökből, majd rátesszük a másik lapot, erre jön a maradék krém, majd a gyümölcsökkel feldíszítjük. A zselatint a leírtak szerint elkészítjük, és bevonjuk vele a tortát. Nagyon kiadós és finom.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem