Gyümölcstorta
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 3 darab
  • cukor - 15 dekagramm
  • puha Rama - 10 dekagramm
  • liszt - 15 dekagramm
  • sütőpor - 0.5 csomag
  • vaníliás pudingpor - 1 csomag
  • tej - 3 dl
  • gyümölcs ízlés szerint - 1 kevés
  • tortazselé - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a puha Ramát, beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert habot. Egy kikent gyümölcstortaformába simítjuk és tűpróbáig sütjük, ami kb. 25 perc gázsütő 4-5-ös fokozatán. Közben megfőzzük a pudingot, ami lehet bármilyen ízű, a gyümölcstől függ, (pl. ha banánosan készítjük, legfinomabb a csokipuding, és mutatósabb is, mint a vaníliás). Ha a tészta megsült és kiborítottuk, rásimítjuk a pudingot, kirakjuk a gyümölccsel, és az előírásnak megfelelően elkészített tortazselével leöntjük. Ezután hűtőben tartjuk.