Feltöltve:

Gyümölcstorta

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tortaforma kikenéséhez

Rama Vajas Íz
liszt

A piskótához

tojás4 darab
kristálycukor80 gramm
liszt80 gramm
Dr. Oetker Sütőpor1 kávéskanál
Rama Vajas Íz50 gramm

a krémehez

Dr. Oetker Eredeti Puding Vanília1 csomag
tej400 milliliter
cukor4 evőkanál

A tetejére

idénygyümölcs300 gramm
lekvár100 gramm
Dr. Oetker Tortazselé1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy 28 cm átmérőjű gyümölcstorta formát kenjük ki olvasztott Rama Vajas Ízzel, és szórjuk meg liszttel, így nem fog beleragadni a piskótatészta.
    A sütőt melegítsük elő 180 C-ra

  2. 2. lépés

    A tésztához a tojásokat válasszuk szét. A sárgáját a cukor harmadával keverjük addig, amig habos és világos színű nem lesz. Ekkor keverjük el benne az olvasztott Rama Vajas Ízt is.

  3. 3. lépés

    A tojás fehérjét kezdjük el felverni, amikor már habos, keverjük hozzá a maradék cukrot. Ehhez a felvert tojáshabhoz adjuk a margarinos-tojásos masszát, illetve szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet is.

  4. 4. lépés

    Öntsük a masszát az előkészített gyümölcstorta formába és süssük 180 fokos sütőben kb. 25 percig, amíg szép világosbarna színe nem lesz. A sütőből kivéve rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni.

  5. 5. lépés

    A pudingot készítsük el a csomagoláson lévő utasítás szerint. (TIPP: vaníliás krémet mi magunk is készíthetünk: 2,5 dl tejet egy lábasban forraljunk fel. 4 tojás sárgáját, fél vaniliarúd kikapart magjával és 75g cukorral keverjünk krémesre, majd adjunk hozzá 35g lisztet és keverjük csomómentesre. Ehhez öntsük hozzá a forró tejet lassan, és keverjük el. Egy szűrőn át öntsük vissza a lábasba a tojásos masszát és alacsony hőfokon az egészet újra forraljuk fel és főzzük sűrűre. A krémet öntsük ki egy tálba és folpackkal légmentesen letakarva hagyjuk kihűlni.)

  6. 6. lépés

    Közben a gyümölcsöket mossuk és szárítsuk meg. Vágjuk félbe, negyedbe, vagy szeletekre.
    A kihűlt tortalapot tegyük tortatálra. Kenjük meg vékonyan a simára kevert lekvárral. Erre a lekváros rétegre kenjük a hideg vaniliapudingot (vagy a magunk készítette krémet), majd rendezzük el rajta a gyümölcsöket.
    A csomagoláson található utasítások szerint készítsük el a tortazselét és kenjük le vele a gyümölcsöket.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Málnás gyümölcstorta

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1

Laktózmentes gyümölcstorta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1

Gyümölcstorta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Trópusi gyümölcstorta

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 5

Tutti-frutti torta

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 7