Feltöltve:

Gyümölcstorta

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tortaforma kikenéséhez

Rama Vajas Íz
liszt

A piskótához

tojás4 darab
kristálycukor80 gramm
liszt80 gramm
Dr. Oetker Sütőpor1 kávéskanál
Rama Vajas Íz50 gramm

a krémehez

Dr. Oetker Eredeti Puding Vanília1 csomag
tej400 milliliter
cukor4 evőkanál

A tetejére

idénygyümölcs300 gramm
lekvár100 gramm
Dr. Oetker Tortazselé1 csomag

Sütéshez

Sütési idő 25 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája gyümölcstorta-forma

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy 28 cm átmérőjű gyümölcstorta formát kenjük ki olvasztott Rama Vajas Ízzel, és szórjuk meg liszttel, így nem fog beleragadni a piskótatészta.
    A sütőt melegítsük elő 180 C-ra

  2. 2. lépés

    A tésztához a tojásokat válasszuk szét. A sárgáját a cukor harmadával keverjük addig, amig habos és világos színű nem lesz. Ekkor keverjük el benne az olvasztott Rama Vajas Ízt is.

  3. 3. lépés

    A tojás fehérjét kezdjük el felverni, amikor már habos, keverjük hozzá a maradék cukrot. Ehhez a felvert tojáshabhoz adjuk a margarinos-tojásos masszát, illetve szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet is.

  4. 4. lépés

    Öntsük a masszát az előkészített gyümölcstorta formába és süssük 180 fokos sütőben kb. 25 percig, amíg szép világosbarna színe nem lesz. A sütőből kivéve rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni.

  5. 5. lépés

    A pudingot készítsük el a csomagoláson lévő utasítás szerint. (TIPP: vaníliás krémet mi magunk is készíthetünk: 2,5 dl tejet egy lábasban forraljunk fel. 4 tojás sárgáját, fél vaniliarúd kikapart magjával és 75g cukorral keverjünk krémesre, majd adjunk hozzá 35g lisztet és keverjük csomómentesre. Ehhez öntsük hozzá a forró tejet lassan, és keverjük el. Egy szűrőn át öntsük vissza a lábasba a tojásos masszát és alacsony hőfokon az egészet újra forraljuk fel és főzzük sűrűre. A krémet öntsük ki egy tálba és folpackkal légmentesen letakarva hagyjuk kihűlni.)

  6. 6. lépés

    Közben a gyümölcsöket mossuk és szárítsuk meg. Vágjuk félbe, negyedbe, vagy szeletekre.
    A kihűlt tortalapot tegyük tortatálra. Kenjük meg vékonyan a simára kevert lekvárral. Erre a lekváros rétegre kenjük a hideg vaniliapudingot (vagy a magunk készítette krémet), majd rendezzük el rajta a gyümölcsöket.
    A csomagoláson található utasítások szerint készítsük el a tortazselét és kenjük le vele a gyümölcsöket.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Málnás gyümölcstorta

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0

Laktózmentes gyümölcstorta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1

Trópusi gyümölcstorta

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Tutti-frutti torta

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Trópusi gyümölcstorta

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Narancs torta

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Teknősbéka torta

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Gyümölcstorta

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Szőlőtorta nyírfacukorral

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Joghurtos gyümölcstorta

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Zsani alma tortája

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tejszínes málnatorta

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0

Szülinapi epertorta

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Mandarintorta

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0

Torta keresztelőre

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Friss gyümölcsös torta

timer 35"
mood Közepes
thumb_up 0