Gyümölcssaslik - Görbe Pali konyhájából
Gyümölcssaslik - Görbe Pali konyhájából
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • görögdinnye - 1 darab
  • sárgadinnye - 3 darab
  • Feketeerdei sonka - 500 gramm

Elkészítés:

  1. Az görögdinnyét vágjuk félbe.
  2. A sárgadinnyét vágjuk félbe, és magozzuk ki!
  3. A hurkapálcikákat/sushi pálcikákat/hústűket készítsük elő.
  4. A feketeerdei sonka szeleteket vágjuk félbe egy éles késsel.
  5. A görögdinnyéből fagyi kanállal, vagy kis méretű mérőkanállal formáljunk gömböket, és pakoljuk őket egy tányérra.
  6. A sárgadinnyékkel járjunk el ugyanígy.
  7. A választott pálcára kezdjük el sorakoztatni a golyókat, majd egy gömb sárga és görögdinnye után tegyünk fel egy négybe hajtott feketeerdei sonka szeletet.
  8. Amikor mindegyikkel megvagyunk, pakoljuk a hűtőbe, amíg a vendégek megérkeznek.
  9. Halmozzuk őket egymásra piramis szerűen, és gyűjtsük be az elismerő szavakat!