Feltöltve:

Gyümölcsös tiramisutorta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

citrom reszelt héja

-

rum0.5 dl
instant kávégranulátum2 evőkanál
babapiskóta (kb. 36 db)30 dekagramm
tejszín3 dl
őrölt fahéj1 kávéskanál
mascarpone50 dekagramm
tojássárgája4 darab
porcukor20 dekagramm
zselatin10 gramm
sárga- vagy őszibarackbefőtt (kb. 50 dkg)1 doboz
eper25 dekagramm
kakaópor2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az eperszemeket megmossuk, felitatjuk róluk a nedvességet, csumájukat kitörjük, majd nagyságuktól függően félbe-negyedbe vágjuk. A sárga,- vagy őszibarackbefőttet leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük. 1 dl befőttlét félreteszünk. 1/2 dl hideg vízben felpuhítjuk a zselatint. A tojássárgákat és a porcukrot meleg vízfürdőben csak addig keverjük-habosítjuk, amíg a cukor teljesen el nem olvad, aztán jéghideg vízbe állítva kihűtjük. A mascarponét habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a tojáskrémet és a fahéjat. A zselatint a félretett befőttlével, mérsékelt tűzön éppen csak felolvasztjuk. Belekeverünk egy és még egy kis merőkanál krémet, majd gyors mozdulatokkal a krém egészéhez keverjük, végül lazán-óvatosan beledolgozzuk a kemény habbá vert tejszínt. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral. 1 dl hideg vízben feloldjuk a kávégranulátumot, aztán hozzáadjuk a rumot. Egyenként megmártjuk benne a babapiskóták felét, és kibéleljük velük a tortaforma alját. Tetejükre simítjuk a krém egyharmadát, majd magházukkal lefelé belenyomjuk a felezett barackokat, a forma oldalára, pedig vágott felükkel kifelé, rátapasztjuk az eperszemeket (a maradékot a barackok közé szórjuk). A gyümölcs tetejére simítjuk a maradék krém felét, majd az előző sorra merőlegesen még egy sor, rumos kávéba mártogatott babapiskóta következik, végül a maradék krém, amelyet kissé kócosra igazítunk, mert a szabálytalan felületen jobban mutat majd a kakaó. 12 órára behűtjük (legjobb, ha előző nap készítjük el). Tálaláskor lehúzzuk a tortáról a karikát és a sütőpapírt, majd 2 hús,- vagy tortalapáttal alányúlva óvatosan lapos tálra emeljük-csúsztatjuk. Vastagon megszórjuk kakaóval, tetejét néhány szem eperrel és eper-, citromfű- vagy mentalevélkével díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre