Feltöltve:

Gyümölcsös rizskocka

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A tésztához

tojás2 darab
cukor4 dekagramm
liszt4 dekagramm

A krémhez

tej1 liter
rizs30 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tejszín6 dl
cukor8 dekagramm
zselatin3 evőkanál
szeder10 dekagramm
szeder- vagy málnalé2 dl
1 csipetnyi

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a tojások sárgáját habosra verem a cukor egyharmad részével. A tojásfehérjéket a maradék cukorral keményre felverem, majd óvatosan összedolgozom a liszttel és a cukros tojássárgával. A tésztát kikent és kilisztezett 20x30 cm-es tepsibe terítem, megsütöm, és a tepsiben hagyom kihűlni. A tejben a cukorral, a vaníliás cukorral meg egy pici sóval puhára főzöm a rizst. Elkeverek benne két evőkanál feloldott zselatint, majd langyosra hűtöm. A tejszínt kemény habbá verem, és óvatosan a tejberizshez keverem. A rizses krémet egyenletesen elterítem a piskóta tetején, és kb. 30 percre a hűtőbe teszem, hogy kissé megdermedjen. Közben a gyümölcslét felmelegítem és feloldok benne egy jó evőkanál zselatint. A rizses krém tetejét kirakom szederrel, bevonom a gyümölcszselével, és további két órára visszateszem a hűtőbe.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem