Feltöltve:

Gyümölcsös mandulatorta

timer 90
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cseresznye60 dekagramm
cukor3 dekagramm
citromlé1 evőkanál
kukoricakeményítő1 evőkanál
őrölt fahéj0.5 kávéskanál
mandulaaroma0.5 kávéskanál
vajas tészta (mirelit)25 dekagramm

A tetejére

tojás1 darab
mandulaforgács3 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A cseresznyét kimagozzuk, a cukorral, a citromlével, a keményítővel, a fahéjjal és a mandula aromával elkeverjük. 22 cm átmérőjű, cakkos szélű tortaformát kikenünk Ramával és liszttel meghintünk. Sütőpapírt teszünk bele, belerakjuk a tortalapot, és rászórjuk a cseresznyés keveréket. A torta szélét felvert tojással megkenjük, majd meleg sütőben megsütjük. A sütés vége előtt 5 perccel, a mandulaforgáccsal megszórjuk. Langyosan vagy hidegen tálaljuk. Reszelt citromhéjjal ízesített édes tejszínhabot kínálhatunk mellé. Variáció A cseresznye nagyszerűen illik a déligyümölcsökhöz. A gyümölcs negyedét helyettesíthetjük narancsdzsemmel is. A franciáknál csipkés papírcsíkot és szalagocskákat tesznek keresztben a tortára. A másik lehetőség szerint még egy tortalappal befedhetjük, és középen egy kerek lyukat vágunk ki belőle.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem