Feltöltve:

Gyümölcsös krémsajttorta

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

piskótakorong20 dekagramm
Ráma12.5 dekagramm
mascarpone20 dekagramm
1 ek. cukor5 dekagramm
citromlé1 evőkanál
növényi habtejszín275 gramm
színtelen zselatin18 gramm
málna40 dekagramm

A díszítéshez

málna1 darab
citromfű1 darab

A forma kikenéséhez

Ráma1 darab

Elkészítés

1. lépés

A nejlonzacskóba tett piskótát sodrófával morzsalékosra törjük, majd a megolvasztott Ramával jól eldolgozzuk. Az alján Ramával kikent 22 cm-es kacsos tortaformába nyomkodjuk, és körben a karimánál 2-3 cm magas peremet készítünk. Kb. 30 percre hűtőszekrénybe állítjuk. A mascarponét simára keverjük 5 dkg cukorral és a citromlével. Beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, és a tortalapra simítjuk, majd a hűtőbe állítjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A málna harmadát félretesszük, a többit a maradék cukorral pürésítjük. Az alacsony hőfokon felmelegített zselatint elvegyítjük 2-3 ek. málnapürével, rövid ideig hűlni hagyjuk, majd a maradék málnapüréhez adjuk, és a mascarponerétegre simítjuk. A tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Néhány málnával megszórva, és citromfűvel díszítve kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem