Feltöltve:

Gyümölcsös kosárka

timer 1
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

Ráma10 dekagramm
cukor10 dekagramm
liszt30 dekagramm
tojássárgája2 darab
tejföl2 evőkanál

A krémhez

tej4 dl
málnaszörp1 dl
vaníliás pudingpor1 csomag

A tetejére

vegyes erdei gyümölcs, (lehet fagyasztott is)0.5 kilogramm
tortazselépor1 csapott evőkanál
cukor1 evőkanál
citromlé1 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A Ramát morzsold el a liszttel, majd a cukorral, a tojássárgákkal, és annyi tejföllel gyúrd össze, hogy jól formázható tésztát kapj. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe, amíg a kis kosárkaformákat Ramával kikened és liszttel behinted. A tésztát nyújtsd 2-3 mm vastagra, szúrj ki akkora korongokat belőle, amelyekkel kényelmesen kibélelheted a kosárkákat. A szélüket kend meg tojásfehérjével, sorakoztasd sütőlemezre, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 perc alatt süsd szép világosra. A formákból kiborítva hagy kihűlni. A tejet forrald fel, majd a málnaszörppel elkevert pudingport vékony sugárban csorgasd bele. Lassú tűzön, állandóan kevergetve főzd sűrűre. Ha langyosra hűlt, töltsd meg vele a tésztakosárkákat. A tetejére halmozz gyümölcsöket. A zseléport cukorral és citromlével ízesítve készítsd el az utasítás szerint, és kenőtollal fényezd ki a kosárkákat.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem