tojás | 2 darab |
---|---|
cukor | 8 dekagramm |
meleg víz | 2 evőkanál |
liszt | 10 dekagramm |
darált dió | 10 dekagramm |
zselatin | 9 lap |
---|---|
cseresznyebefőtt (nettó 340 g ) | 1 pohár |
sárgabarack (nettó 340g ) | 1 doboz |
joghurt (bármilyen lehet) | 8 dl |
méz | 10 dekagramm |
citromlé | 2 evőkanál |
citrom reszelt héja | 0.5 darab |
tejszín | 2 dl |
Gyümölcsös joghurttorta a Desszertek kategóriában
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük. A tojásfehérjét 2 dkg cukorral felverjük. A tojássárgát a maradék cukorral és a vízzel világos krémmé verjük.
Összekeverjük a lisztet és a diót, majd a fehérjehabbal együtt a krémhez adjuk. Egy kapcsos tortaformába öntjük és 15 percig sütjük.
A gyümölcsöt lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A joghurtot 8 dkg mézzel, a citromlével és a héjjal elkeverjük. A zselatint elkészítjük és a joghurthoz adjuk.
50 ml baracklét a maradék mézzel felforralunk és a tortaformába csepegtetjük. Rákenjük a joghurt harmadát és belül cseresznyével, kívül sárgabarackkal kirakjuk.
Néhány gyümölcsdarabot félreteszünk. Megkenjük a maradék krémmel és három órán át hűtjük. Gyümölccsel díszítjük.