víz | 2 dl |
---|---|
cukor | 10 dekagramm |
tej | 5 dl |
szegfűszeg | 6 darab |
só | 1 csipetnyi |
citrom | 1 darab |
őrölt fahéj | 1 teáskanál |
Knorr Ételsűrítő | 1 evőkanál |
vegyes gyümölcs | 50 dekagramm |
Gyümölcsleves a Levesek kategóriában
A gyümölcsöket vágjuk kockára, a citromot karikára. Forraljuk fel a vízzel a gyümölcsöket, és a citromkarikákat, adjuk hozzá a fűszereket is.
Keverjük össze az ételsűrítőt, a tejjel,és ezzel a keverékkel habarjuk be a levest, ezután lassú tűzön főzzük tovább, amíg sűrűsödni nem kezd. Ízlés szerint tovább fűszerezzük, majd alaposan kihűtjük. Tejszínhabbal díszítjük tálaláskor.