Feltöltve:

Gyümölcslepény habsipkával

timer 70
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma17 dekagramm
1 csipetnyi
vaníliás cukor1 csomag
cukor30 dekagramm
tojás3 darab
liszt38 dekagramm
étk. keményítő8 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
tejföl0.75 dl
bogyós gyümölcs, mirelit is lehet1 kilogramm
tojásfehérje5 darab
keserűmandula aroma3 csepp
szeletelt mandula5 dekagramm
porcukor2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A Ramát a sóval, a vaníliás cukorral és a 13 dkg cukorral krémesre keverjük. 30 dkg lisztet elvegyítünk a sütőporral és a keményítővel. A tojásokat egyenként a Ramás masszába dolgozzuk, majd a tejföllel váltogatva, a sütőporos-keményítős lisztet is. Előmelegített sütőben, 200 fokon 10 percig sütjük. A gyümölcsöt a maradék lisztben megforgatjuk, majd a tésztára halmozzuk, és további 25 percig sütjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a maradék cukrot és hozzáadjuk a mandula aromát. A sütőt 225 fokra felkapcsoljuk. A tojáshabot a süti tetejére simítjuk, a mandulával megszórjuk, és 6-8 perc alatt aranysárgára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem