Feltöltve:

Gyümölcskosárkák

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk
csokoládé

A díszítéshez

vegyes befőtt2 pohár

A zseléhez

barackpálinka0.5 dl
víz1 dl
kristálycukor10 dekagramm
zselatin1 dekagramm

A tésztához

tej a sárgakrémhez0.5 liter
tojássárgája1 darab
liszt30 dekagramm
Ráma20 dekagramm
porcukor10 dekagramm

Gyümölcskosárkák a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tésztához való anyagokat gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrom, és vékonyan kibélelem vele a tortlett formákat. A tésztát villával megszurkálom, hogy a gőz hamarabb eltávozzon, majd forró, (180-200 °C-os) sütőben világossárgára sütöm. Kihűlés után a formákból kiborítom. Sárga krémet készítek, és a krémet forrón betöltöm a kihűlt tortlettekbe. Amikor kihűltek, a tetejüket gyümölcsdarabokkal díszítem. Hideg vízben elkeverem a zselatinport, és állandóan kevergetve felforralom. Amikor forrni kezd, hozzáadom a cukrot, és ezzel is felforralom, majd kb. 30-32 °C-ra lehűtöm és hozzáadom a pálinkát. A kész zselét kenőtollal a gyümölcsre csurgatom. Szép fényes felülete lesz tőle.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem