Feltöltve:

Gyümölcskenyér

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt25 dekagramm
mazsola10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
cukor5 dekagramm
őrölt fahéj0.5 teáskanál
szegfűszeg0.5 teáskanál
1 csipetnyi
élesztő2.5 dekagramm
tej1.25 dl
tojás1 darab
Ráma10 dekagramm
citrom és 1 db narancs reszelt héja1 darab
cukrozott narancs4 dekagramm
zöld pisztácia3 dekagramm

A kenéshez

Ráma4 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos tejbe, és egy pici cukorral, valamint kevés liszttel futtassuk fel. A többi hozzávalót a tojás kivételével egy tálban alaposan keverjük össze, és a felfuttatott élesztővel gyúrjuk tésztává. Langyos helyen kelesszük a duplájára (kb. fél óra), majd borítsuk lisztezett deszkára, és nyújtsuk ki. A nyújtófával nyomjunk a közepébe egy hosszanti mélyedést. Ide hajtsuk be a tészta vastagabbik szélét, ettől egy dudor lesz a tészta közepén, így kapja a süteményre jellemző formát. Egyengessük el úgy a tésztát, hogy a dudor két oldalán egyenletes magasságú legyen. Langyos helyen ismét kelesszük meg, majd 180 °C-os sütőben kb. 1 óráig süssük. Ha nagyon sötét kezdene lenni a teteje, 160 °C-ra vegyük le a sütő hőmérsékletét. Tűpróbával a közepét ellenőrizzük. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd a 4 dkg olvasztott Ramával kenjük meg a külsejét, és hintsük meg vastagon porcukorral.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem