Feltöltve:

Gyümölcsalagút

timer 45
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

tojás4 darab
porcukor25 dekagramm
finomliszt20 dekagramm
kávé6 evőkanál
brandy2 evőkanál
sütőpor1 csomag

Rizses töltelék

rizs25 dekagramm
tejszín1 dl
víz4 dl
tej1 liter
kristálycukor1 evőkanál
vaj vagy sütőmargarin2 evőkanál
vaníliás cukor2 csomag

Gyümölcszselé

vegyes gyümölcs0.5 kilogramm
zselatin2 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Először szétválasztom a tojássárgát a fehérjétől. A sárgákat habosra keverem a cukorral, kanalanként beleteszem a kávét és a brandyt, majd még kb. 10 percig kevergetem. A sütőport a liszttel összekeverem, hozzáadom a cukros-kávés masszához. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd két részletben, óvatosan
    belekeverem a masszába. Vékonyan és egyenletesen tepsibe öntöm, és előmelegített 220 fokos sütőben (gázsütő 7-es fokozat) aranybarnára sütöm 8-10 perc alatt. Amíg sül a piskóta, elkészítem a rizstölteléket. Rizses töltelék: a vízben felteszem főni a rizst, majd miután megdagadt és felszívta a vizet, beleöntöm a tejet. Ebbe dobom a vajat vagy sütőmargarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, majd forrás után félrehúzom, és hagyom, hogy lefedve a saját gőzében megpuhuljon, (nem kevergetem, mert csak törik a rizsszem). Hagyom kihűlni, addig habosítom a tejszínt, majd a rizshez keverem, ez jobban megköti a tölteléket. A gyümölcszselé következik. A zselét a csomagoláson található leírás szerint elkészítem, és amíg dermed, a kissé kiolvasztott gyümölcsöt szétterítem egy szalvétán, hogy száraz legyen, ne áztassa szét a piskótát. Az időközben elkészült piskótát egy konyharuhára borítom, összetekerem, és így hagyom kihűlni, ha hűlve tekerném fel, törne a tészta. Miután kihűlt, kitekerem, a rizst a közepére halmozom, majd a két peremét alagútszerűen felhajtom úgy, hogy szépen körbefedje a rizst a kávés piskótatészta. A rizsalagút tetején hagyok egy kb. 5 cm-es rést, ezért, ha szükséges, inkább levágok a piskóta széleiből. Ebbe kerülnek majd ügyesen elrendezve a lecsepegtetett gyümölcsök, amiket a dermedő
    zselatinnal vonok be. Ügyeljünk arra, hogy a zselé már dermedés alatt legyen, így nem folyik szét, de szépen fed, valamint figyeljünk arra is, hogy ne áztassa el a piskótát. A bevont zselés kávés alagút rövid időre kerüljön a hűtőbe.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0