Gyros tzazikivel
Gyros tzazikivel
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • borjúcomb - 1 kilogramm
  • őrölt fűszerpaprika - 2 teáskanál
  • őrölt bors - 1 csapott mokkáskanál
  • fokhagyma granulátum - 1 teáskanál
  • morzsolt oregánó - 1 teáskanál
  • morzsolt kakukkfű - 1 teáskanál
  • őrölt koriandermag - 1 csapott mokkáskanál
  • fahéj - 1 csipetnyi
  • Delikát ételízesítő - 3 teáskanál
  • olaj - 3 evőkanál

a salátához

  • kígyóuborka - 3 darab
  • natúr joghurt - 2 doboz
  • morzsolt oregánó - 1 teáskanál
  • fokhagymagerezd - 4 darab
  • só - 2 teáskanál

Elkészítés:

  1. A húst vágjuk vékony csíkokra.
  2. A Delikátot keverjük el a fűszerekkel, adjuk hozzá az olajat, majd ezzel a keverékkel pácoljuk be a húst, legalább fél órára.
  3. Ezalatt a kígyóuborkát reszeljük le, reszeljük hozzá a fokhagymát, sózzuk és tegyük félre kb. 10-15 percre. A joghurtot keverjük el 1 tk sóval és az oreganoval. A kígyóuborkát jól nyomkodjuk ki, keverjük a fűszeres joghurtba, tegyük a hűtőbe felhasználásig.
  4. Egy nagyobb serpenyőt hevítsünk fel, és ha már forró, tegyük bele a bepácolt hús felét. Nagy lángon, kevergetve süssük hirtelen készre (4-5 perc). Szedjük ki, majd a még forró serpenyőben süssük készre a következő részletet is.