Feltöltve:

Gyros tzazikivel

timer 45
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

borjúcomb1 kilogramm
őrölt fűszerpaprika2 teáskanál
őrölt bors1 csapott mokkáskanál
fokhagyma granulátum1 teáskanál
morzsolt oregánó1 teáskanál
morzsolt kakukkfű1 teáskanál
őrölt koriandermag1 csapott mokkáskanál
fahéj1 csipetnyi
Delikát ételízesítő3 teáskanál
olaj3 evőkanál

a salátához

kígyóuborka3 darab
natúr joghurt2 doboz
morzsolt oregánó1 teáskanál
fokhagymagerezd4 darab
2 teáskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A húst vágjuk vékony csíkokra.

  2. 2. lépés

    A Delikátot keverjük el a fűszerekkel, adjuk hozzá az olajat, majd ezzel a keverékkel pácoljuk be a húst, legalább fél órára.

  3. 3. lépés

    Ezalatt a kígyóuborkát reszeljük le, reszeljük hozzá a fokhagymát, sózzuk és tegyük félre kb. 10-15 percre. A joghurtot keverjük el 1 tk sóval és az oreganoval. A kígyóuborkát jól nyomkodjuk ki, keverjük a fűszeres joghurtba, tegyük a hűtőbe felhasználásig.

  4. 4. lépés

    Egy nagyobb serpenyőt hevítsünk fel, és ha már forró, tegyük bele a bepácolt hús felét. Nagy lángon, kevergetve süssük hirtelen készre (4-5 perc). Szedjük ki, majd a még forró
    serpenyőben süssük készre a következő részletet is.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Gyros szendvics

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0

Gyros burger sült krumplival

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 4

Görög húspogácsák

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 3

Zorba epres frissítője

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1

Rizses hús görög módra

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0

Sertéskaraj spenóttal és fetával

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Gyros

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0

Muszaka

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Muszaka

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Pita

timer 140"
mood Közepes
thumb_up 0

Pulykaragu rétesbatyuban

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Gyors Gyros

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre