Feltöltve:

Gyros tzazikivel

timer 45
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

borjúcomb1 kilogramm
őrölt fűszerpaprika2 teáskanál
őrölt bors1 csapott mokkáskanál
fokhagyma granulátum1 teáskanál
morzsolt oregánó1 teáskanál
morzsolt kakukkfű1 teáskanál
őrölt koriandermag1 csapott mokkáskanál
fahéj1 csipetnyi
Delikát ételízesítő3 teáskanál
olaj3 evőkanál

a salátához

kígyóuborka3 darab
natúr joghurt2 doboz
morzsolt oregánó1 teáskanál
fokhagymagerezd4 darab
2 teáskanál

Elkészítés

1. lépés

A húst vágjuk vékony csíkokra.

2. lépés

A Delikátot keverjük el a fűszerekkel, adjuk hozzá az olajat, majd ezzel a keverékkel pácoljuk be a húst, legalább fél órára.

3. lépés

Ezalatt a kígyóuborkát reszeljük le, reszeljük hozzá a fokhagymát, sózzuk és tegyük félre kb. 10-15 percre. A joghurtot keverjük el 1 tk sóval és az oreganoval. A kígyóuborkát jól nyomkodjuk ki, keverjük a fűszeres joghurtba, tegyük a hűtőbe felhasználásig.

4. lépés

Egy nagyobb serpenyőt hevítsünk fel, és ha már forró, tegyük bele a bepácolt hús felét. Nagy lángon, kevergetve süssük hirtelen készre (4-5 perc). Szedjük ki, majd a még forró
serpenyőben süssük készre a következő részletet is.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 180"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem