fokhagyma gerezd | 1 darab |
---|---|
paradicsom | 2 darab |
Globus Csípős Ketchup | 80 milliliter |
olaj | 4 evőkanál |
citrom leve | 1 darab |
rizs | 300 gramm |
menta | 1 csokor |
kígyó uborka | 1 darab |
lilahagyma | 1 darab |
Globus Majonéz | 80 milliliter |
bárányhús | 400 gramm |
Knorr Gyros alap Fokhagymás öntettel | 1 csomag |
görög joghurt | 150 milliliter |
Gyros tzatzikivel és csípős szósszal a Főételek kategóriában
A húst vágjuk közepesen vastag csíkokra és 4 evőkanál olajjal, illetve a Rafinéria tasak nagyobbik felében található alappal keverjük ki és hagyjuk állni pár percet. A tasak kisebbik felében lévő fűszereket pedig keverjük össze a majonézzel és a ketchuppal. Tegyük hűtőbe felhasználásig.
Készítsük el a tzatzikit. A lereszelt uborkát jól csavarjuk ki, keverjük el a joghurttal, a lereszelt fokhagymával, a mentalevelek másik felével, a citromlével, sóval, borssal.
A Gyrost főtt rizzsel, lilahagyma szeletekkel, tzatzikivel és a csípős ketchupos mártással tálaljuk.
Míg a húst marináljuk, hámozzuk meg az uborkát, vágjuk félbe és kaparjuk ki a magokat. Reszeljük le nagy lyukú reszelőn és sózzuk meg, majd tegyük egy szitába és hagyjuk jól lecsöpögni.
Forrósítsunk föl egy serpenyőt és plussz olaj hozzáadása nélkül pirítsuk a húst kb.10-12 percig.
Közben vagdossuk be a paradicsomok csúcsait és öntsük le forró vízzel őket. Hagyjuk állni benne maximum fél percig, majd tegyük hideg vízbe őket. Ezután hámozzuk meg a paradicsomokat. Vágjuk negyedekbe, vágjuk ki a belső, magos részt és csak a paradicsom húsát kockázzuk fel. Ezt adjuk a húshoz az utolsó 1-2 percre az összevágott mentalevelek felével.