Gyros tányéron tzazikivel
Gyros tányéron tzazikivel
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • olívaolaj - 1 teáskanál
  • olaj - 3 evőkanál
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • joghurt - 2 dl
  • Knorr Gyros Fűszervarázs - 2 evőkanál
  • kígyóuborka - 1 darab
  • pulykacomb - 40 dekagramm

Elkészítés:

  1. A hagymát megtisztítjuk, félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A húst megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, vagy kockázzuk. Az uborkát megmossuk, almareszelőn legyaluljuk és besózzuk.
  2. Az olajon a hagymát megdinszteljük, beletesszük a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a húst.
  3. Elkeverjük és addig pároljuk amíg a hús kifehéredik.
  4. Enyhén megsózzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön fedő alatt puhára főzzük a húst. Mikor a hús megpuhult, fedő nélkül magasabb hőfokon zsírjára sütjük. Hagyjuk elpárologni a felesleges vizet. Rászórjuk a 2 evőkanál Gyros Fűszervarázst, jól elkeverjük és 2 perc alatt készre sütjük.
  5. Tzaziki: a sózott uborkát kicsavarjuk. A joghurtot elkeverjük az olívaolajjal, a citromlével, a zúzott fokhagymával és az ízlés szerinti borssal. Ráöntjük az uborkára és tálalásig a hűtőbe tesszük.