Gyros tányéron tzazikivel a Főételek kategóriában
A hagymát megtisztítjuk, félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A húst megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, vagy kockázzuk. Az uborkát megmossuk, almareszelőn legyaluljuk és besózzuk.
Az olajon a hagymát megdinszteljük, beletesszük a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a húst.
Enyhén megsózzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön fedő alatt puhára főzzük a húst. Mikor a hús megpuhult, fedő nélkül magasabb hőfokon zsírjára sütjük. Hagyjuk elpárologni a felesleges vizet. Rászórjuk a 2 evőkanál Gyros Fűszervarázst, jól elkeverjük és 2 perc alatt készre sütjük.
Tzaziki: a sózott uborkát kicsavarjuk. A joghurtot elkeverjük az olívaolajjal, a citromlével, a zúzott fokhagymával és az ízlés szerinti borssal. Ráöntjük az uborkára és tálalásig a hűtőbe tesszük.