Gyros szendvics
Gyros szendvics
  • timer0 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • pulykamell filé - 50 dekagramm
  • Globus Ketchup - 5 evőkanál
  • teljes kiőrlésű barnakenyérszelet - 8 szelet
  • tejföl - 1 pohár
  • fejes saláta levél - darab
  • Knorr Gyros Fűszerkeverék - 25 gramm

Elkészítés:

  1. 50 dkg egészben hagyott pulykamell filét dörzsöljünk be 25 g Knorr Gyros Fűszerkeverékkel, locsoljuk meg 2 ek olajjal. Hagyjuk állni 15-20 percig.
  2. Egy serpenyőben további zsiradék hozzáadása nélkül süssük körbe minden oldalát, majd a zsiradékkal együtt tegyük hőálló tálba.
  3. Kevés vizet hozzáadva, időnként megfordítva, saját levével locsolgatva süssük 180 °C-ra előmelegített sütőben, 20 percig. Az elkészült húst hagyjuk kihűlni.
  4. 10 g Knorr Gyros Fűszerkeveréket keverjünk el 5 ek Globus ketchuppal.
  5. Az enyhén megpirított teljes kiőrlésű barnakenyérszeleteket kenjük meg 1-1 teáskanál tejföllel, tegyünk rá 1-1 salátalevelet, vékonyra szeletelt pulykamellet, locsoljuk meg a fűszeres ketchuppal, fedjük be salátalevéllel és tejföllel megkent kenyérszelettel.