Gyros saláta tortilla chipsszel
Gyros saláta tortilla chipsszel
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 2 darab
  • tojás - 1 darab
  • napraforgó olaj - 150 milliliter
  • burgonyaliszt - 3 evőkanál
  • tarja - 400 gramm
  • piros kaliforniai paprika - 1 darab
  • lilahagyma - 2 darab
  • Globus Majonéz - 80 milliliter
  • jégsaláta - 100 gramm
  • Globus Ketchup - 80 gramm
  • sárga kaliforniai paprika - 1 darab
  • Knorr Gyros alap Fokhagymás öntettel - 1 csomag
  • tortilla chips - 150 gramm

Elkészítés:

  1. Míg a paprika sül, a tarját vágjuk fel csíkokra. Adjuk hozzá a tojást és a Gyros - Fokhagymás dresszinggel alapot. Adjunk hozzá 3 kanál burgonyalisztet, majd alaposan keverjük össze.
  2. Serpenyőben forró olajon süssük meg a húst, majd tegyük félre. A serpenyőben lévő olajat tartsuk meg.
  3. A megpucolt hagymát és paprikát kenjük be olajjal, majd tegyük 180 fokos sütőbe. Süssük kb. 10-15 percig, míg a zöldségek megpuhulnak. A paprikát tegyük át egy tálba és takarjuk le fóliával (a fóliával letakart sült paprika párolog, ami által könnyebben lehet lehúzni a héját). Pár perc múlva szedjük le a héját, magozzuk ki, és vágjuk széles csíkokra.
  4. A hagymát vágjuk csíkokra, a salátát tépkedjük szét darabokra. A Knorr fokhagymás dresszingből készítsünk öntetet - keverjük össze a majonézzel és ketchuppal. Helyezzük a feldarabolt salátát egy nagy tál aljára. Tegyük rá az öntet egy részét, majd a húst és egy következő réteg salátát. A tetejére szedjük a zöldségeket, öntsük rá a maradék öntetet. és takarjuk be a tortilla darabkákkal.
  5. Tálaljuk tortilla chipsszel.