joghurt | 2 dl |
---|---|
napraforgó olaj | 4 evőkanál |
sertés tarja | 50 dekagramm |
feta sajt | 10 dekagramm |
tortilla lap | 8 darab |
Knorr Gyros alap Fokhagymás öntettel | 1 darab |
Gyros fetával a Főételek kategóriában
Egy nagyobb edényben keverjük el a KNORR Gyros alapot (a tasak szélesebb része) 4 ek. olajban, majd adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott húst, keverjük jól át és hagyjuk állni 1-2 percig.
Egy másik keverőtálban keverjük simára a joghurtot a fokhagymás dresszing alappal (a tasak vékonyabb része), majd fóliával letakarva hagyjuk állni a hűtőben 5-8 percig.
A befűszerezett húst pirítsuk forró serpenyőben további olaj hozzáadása nélkül, erős lángon kevergetve 8-10 percig.
A húsdarabokat tegyük a tortilla lapokba a zöldségekkel és a feta sajttal együtt, majd tekerjük fel azokat.
A joghurtos mártással kínáljuk.