Gyros csirkemellel és fetával
Gyros csirkemellel és fetával
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • víz - 350 milliliter
  • csirkemell filé - 1 kilogramm
  • tejföl - 4 dl
  • paradicsom - 2 darab
  • olaj - 1 dl
  • fokhagymagerezd - 5 darab
  • liszt - 60 dekagramm
  • méz - 1 evőkanál
  • só - 2 teáskanál
  • feta sajt - 25 dekagramm
  • Knorr Gyros Fűszervarázs - 1 csomag
  • kígyóuborka - 1 darab
  • instant élesztő - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A húst kockára vágjuk ,majd ráöntjük a fűszerkeverékes olajat.1 éjszakára vagy pár órára hagyjuk pácolódni,majd kisütjük.
  2. Pita: A meleg vizet, mézet és az élesztőt összekeverjük. Futtatni nem kell. Hozzáadjuk a 60 dkg lisztet, szép sima tésztát gyúrunk belőle, ami se kemény, se lágy ne legyen.Keleszteni nem kell, ezért mindjárt 10-12 gombócot készítünk belőle. Lapos pitaformákat nyújtunk belőle, kb. fél cm vastagot. Lisztezzük be a deszkát tegyük rá a pitákat,majd takarjuk le konyharuhával és 30 percig kelesztjük ez fontos, ettől lesz zsebes. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, egy tepsit teszünk az alsó rácsra. Ebbe rakjuk hármasával, négyesével, és figyeljük. Percek alatt gömbölyűvé fújódik fel, és ezután már csak 2 percig sütjük tovább. Nem szabad kiszárítani!
  3. A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával,sóval és a borssal. A paradicsomot,uborkát és a feta sajtot kockára vágjuk Beletesszük a pitába a húst tetszés szerint teszünk rá mártást és a fetasajtos keveréket.