Gyros csirkemellel és fetával a Főételek kategóriában
A húst kockára vágjuk ,majd ráöntjük a fűszerkeverékes olajat.1 éjszakára vagy pár órára hagyjuk pácolódni,majd kisütjük.
Pita:
A meleg vizet, mézet és az élesztőt összekeverjük. Futtatni nem kell. Hozzáadjuk a 60 dkg lisztet, szép sima tésztát gyúrunk belőle, ami se kemény, se lágy ne legyen.Keleszteni nem kell, ezért mindjárt 10-12 gombócot készítünk belőle. Lapos pitaformákat nyújtunk belőle, kb. fél cm vastagot. Lisztezzük be a deszkát tegyük rá a pitákat,majd takarjuk le konyharuhával és 30 percig kelesztjük ez fontos, ettől lesz zsebes. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, egy tepsit teszünk az alsó rácsra. Ebbe rakjuk hármasával, négyesével, és figyeljük. Percek alatt gömbölyűvé fújódik fel, és ezután már csak 2 percig sütjük tovább. Nem szabad kiszárítani!
A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával,sóval és a borssal.
A paradicsomot,uborkát és a feta sajtot kockára vágjuk
Beletesszük a pitába a húst tetszés szerint teszünk rá mártást és a fetasajtos keveréket.